Welke opleiding kies jij met het STAP-budget?

9 juni 2022

DOOR Sophie

STAP-budget

In 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden het STAP-budget aanvragen van maximaal 1000 euro per jaar voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor een training, cursus of opleiding. Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je 18 jaar of ouder bent en nog geen AOW ontvangt. Dit is dus een hele mooie kans om je (gratis) verder door te ontwikkelen, misschien wel om te scholen of juist te verdiepen in een bepaald vakgebied of specialisme. Maar hoe weet je nou welke opleiding, cursus of training jij het beste kan kiezen?

Niet elke opleiding, cursus of training komt in aanmerking voor deze subsidie. In het STAP-scholingsregister vind je een overzicht van scholing die in aanmerking komt voor het STAP-budget. Hierbij kun je écht aan alles denken: van marketing tot bouw tot verpleegkundige, coaching of sociaal pedagogische hulpverlening, voor iedereen zit er een geschikte opleiding of cursus bij.

Hoe weet je of je de juiste opleiding kiest?

Voordat je je inschrijft voor het STAP-budget, is het nuttig om er achter te komen welke stap jij wil maken in jouw carrière. Wil jij je kennis van een bepaald onderwerp vergroten, of sla je juist een hele andere richting op? Om daar achter te komen is het fijn en waardevol om een loopbaancoach in te schakelen.

Xoeki is gespecialiseerd in loopbaancoaching. Middels een digitale profilering kom je er achter waar jouw interesses, persoonlijke voorkeuren, vaardigheden en motivatiefactoren liggen. In een coachgesprek van 2 uur wordt hier dieper op in gegaan en zoeken we actief naar jouw volgende stap. Met deze methodiek hebben we al veel werkenden en werkzoekenden geholpen in hun persoonlijke groei en werksucces.

Op 1 juli 2022 start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget. Deze subsidie is populair en al snel is het beschikbare budget voor de periode vergeven, wees er dus snel bij. Om goed voorbereid jouw STAP-budget aan te vragen voor een opleiding, training of cursus die écht bij jou past en jou verder helpt, kijk eens naar ons aanbod:

KIES HET PAKKET DAT BIJ JE PAST

 

Meer blogberichten

Jong en van carrière switchen, het kan!

Jong en van carrière switchen, het kan!

Een paar weken geleden kwam je bij Xoeki binnen. Een spontane jonge man van 22. Eerder had ik je al aan de telefoon en vertelde je mij een stukje van je verleden. Ik was onder de indruk van je verhaal. Je bent begin 20, hebt al aardig wat achter de rug en al 4 jaar...

Lees meer

Lieve, enthousiaste, talentvolle vrouw…

Een tijdje terug kreeg ik van jou een mail waarin je aangaf dat je graag gecoacht wilde worden om goed een beeld te krijgen wat je qua werk in de toekomst (nog) wilde. Je werkte al meer dan 20 jaar als management assistent en had onlangs op je werk heel dapper...

Lees meer

De wereld mooier kleuren

Hoe onze coach Amber vertelt over een mooie coachervaring: Toen ik gisterenochtend op stond vroeg mijn man: “Hoe ziet jouw dag er uit vandaag?” Ik vertelde dat ik in de ochtend een profiel- en coachgesprek had met Anne, een jonge vrouw van 25 jaar die qua werk niet...

Lees meer

Reacties