De wereld mooier kleuren

3 maart 2022

DOOR Sophie

Hoe onze coach Amber vertelt over een mooie coachervaring:

Toen ik gisterenochtend op stond vroeg mijn man: “Hoe ziet jouw dag er uit vandaag?” Ik vertelde dat ik in de ochtend een profiel- en coachgesprek had met Anne, een jonge vrouw van 25 jaar die qua werk niet gelukkig is, twijfelt of ze ooit wel de juiste studie heeft gevolgd en heel graag met mij wil ontdekken wat ze wél wil en wat (qua werk) vooral goed bij haar past. Spontaan begon mijn man een stukje uit het nummer van Herman van Veen te zingen: “Anne de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren”. Ik glimlachte op dat moment en na het mooie en open coachgesprek met Anne dacht ik: het klopt! Want Anne, met wie jij bent en met al het mooie talent wat jij in je hebt ga jij de wereld en de werkomgeving waar jij in terecht komt zoveel mooier kleuren.
Gisteren heb ik je aan de hand van jouw profilering inzicht mogen geven in je persoonlijkheid, interesses, talenten, motivatiefactoren en je waarden die zo belangrijk voor jou zijn bij het maken van de juiste keuzes. Met het coachmodel dat we bij Xoeki inzetten stelde ik jou prikkelende vragen o.a. wat jij nodig had om tot actie en jouw gewenste situatie te komen. Daardoor kreeg jij meer inzicht in jouw mogelijkheden en creëerden we snel beweging, waardoor je nu iets gaat doen waar jij écht gelukkig van wordt.

MEER OVER ONZE WERKWIJZE

 

Meer blogberichten

Jong en van carrière switchen, het kan!

Jong en van carrière switchen, het kan!

Een paar weken geleden kwam je bij Xoeki binnen. Een spontane jonge man van 22. Eerder had ik je al aan de telefoon en vertelde je mij een stukje van je verleden. Ik was onder de indruk van je verhaal. Je bent begin 20, hebt al aardig wat achter de rug en al 4 jaar...

Lees meer

Lieve, enthousiaste, talentvolle vrouw…

Een tijdje terug kreeg ik van jou een mail waarin je aangaf dat je graag gecoacht wilde worden om goed een beeld te krijgen wat je qua werk in de toekomst (nog) wilde. Je werkte al meer dan 20 jaar als management assistent en had onlangs op je werk heel dapper...

Lees meer

Welke opleiding kies jij met het STAP-budget?

In 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden het STAP-budget aanvragen van maximaal 1000 euro per jaar voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie kun je gebruiken voor een training, cursus of opleiding. Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je 18 jaar of ouder...

Lees meer

Reacties